top of page
Søk

Trenger vi familieterapi?

Oppdatert: 2. mai 2021

Familieterapi egner seg godt ved mange problemstillinger i livet. For eksempel i familien, i sammensatte familier, som par, ved problemstillinger med atferd og konsentrasjon på skolen eller problemstillinger rundt samspill på jobben eller i andre relasjoner .

Et positivt samspill med andre relasjoner gir oss flere muligheter til å lykkes med det vi ønsker å oppnå enten det er på skolen eller jobben eller innad i familien. Vi har tro på at foreldrenes eller ste-foreldrenes opplevelse av å mestre foreldrerollen kan bidra til at barn føler seg sett og få bedre forutsetninger for den gode trygge følelsen som kan gjøre livet og utfordringene enklere.

Målet for familieterapi er å hjelpe enkeltpersonen eller familien til et enklere samspill. Dette kan gjøres ved å stille spørsmål som kan vekke til live de grunnleggende ressursene vi bærer i oss om vår egen identitet og styrke. Ved å lede samtalen inn på et spor hvor den enkelte kan oppdage seg selv i et nytt og sterkere lys.


I familier som sliter med utfordringer med barn med atferd eller konsentrasjons-forstyrrelser danner det seg lett uheldige mønstre som kan bidra til å forsterke problemstillingen for barnet og samspillet med andre. Hjemmet skal ideelt sett være vår trygge havn og ikke en arena hvor våre individuelle problemer tilspisses og forsterkes. I samspillet med skolen og samfunnet for øvrig kan det oppstå problemstillinger rundt forventninger som ikke samsvarer med foreldrenes forventninger og hvordan de ser på barnets utvikling. Her kan det også dukke opp medisinske spørsmål som kan være vanskelig å være enige om.

Familieterapi kan inngå i vårt tilbud vedrørende atferd og konsentrasjons-problematikk dersom dette er ønskelig eller anbefalt.


Vi tar i mot par, familier og enkeltindivider til slike samtaler. Vi finner en plan for samtaleterapien som passer for den enkeltes problemstilling for det beste resultatet. Velkommen!

320 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page